Falslevgård Mølle

 “Det er en passion for mig, at kunne følge kornet, som bliver sået på marken, gror sig stor til at blive høstet og som til sidst bliver malet til mel på vores moderne stenkværns mølle.

Det er en fornøjelse at være medvirkende i processen fra jord til bord.” - Niels Foged, ejer af Falslevgård Mølle
Falslevgård Mølle dyrker de gamle kornsorter, som fx ølandshvede, svedjerug, emmer, spelt m.m. Alle disse kornsorter bliver malet til mel på en moderne udgave af en mølle, der bygger på den gamle teknik, som man brugte da man i gamle dage malede mel på stenkværn. 

Gårdbutikken

På Falslevgård Mølle finder I gårdbutikken, hvor man kan købe Falslevsgård Mølles egne økologiske produkter. 

I gårdbutikken forhandles flere slags mel, både inden for rug, byg, hvede samt færdiglavet blandingsmel til både boller, rugbrød, knækbrød m.m. 

Hver onsdag fra kl. 10:00-18:00 er der varer på hylderne på den økologiske gård. Produkterne i butikken forhandles dog også via webshop, på flere markeder rundt omkring i landet samt i flere supermarkeder. 

 

Kvalitet og økologi

Når valget kommer til afgrødesorter er man ved Falslevgård Mølle især opmærksom. Her handler det ikke så meget om kvantitet, men mere om kvalitet fx når det kommer til selve sortens bageegenskaber. Dette sammen med andre kvalitetsparametre gør at deres dyrkningsprincipper som fx jordbehandling, gødning m.m. er af 1. prioritet.

 

Bagekursus

Falslevgård tilbyder jævnligt bagekurser, hvor man selv kan få mel på hænderne og lære at få det allerbedste bagværk ud af den mel, som møllen selv producerer. Kurserne er for det meste heldagskurser, men så lover Falslevgård Mølle også at man får de bedste redskaber for hånden og ekstra viden om mel og bageprocesser med hjem. 

 

I familieeje siden 1927

Falslevgård har været i familieeje siden 1927, hvor der siden dengang primært har været traditionelt landbrug på stedet. Først i 1998, da Niels Foged og hans kone Karin overtog gården, blev denne omlagt til økologisk drift med kornavl og fedekreaturer. Bl.a. blev der dyrket økologisk brødkorn af moderne hvedetyper.

Efter nogle år opstod ideen om at dyrke de gamle korntyper og formale dem på stenkværn, så dette gik ægteparret hurtigt i gang med at realisere.

I 2008 var drømmen en realitet og Falslevgård Mølle var nu gang som produktionsmølle med stenformaling af de gamle kornsorter: Spelt, ølandshvede, emmer, enkorn, svedjerug, goldblumehvede, scalinhvede, stavehvede og nøgenbyg.

Del denne side

Opdateret af:

VisitMariagerFjord visit@mariagerfjord.dk
 

Kontakt

Adresse

Hadsundvej 112
9550 Mariager

Telefon

+45 25 37 00 74

Transport

Se geokoordinater

Longitude : 10.089373290539
Latitude : 56.681169396459