Lincoln Log Cabin - Blokhuset

Foto: RebildPorten
Spisesteder
Restauranter
Adresse

Rebildvej 29

9520 Skørping

Kontakt

E-mail:info@rebildfesten.dk

Telefon:+4598391440

Blokhuset i Rebild Nationalpark - også kaldet Lincoln Log Cabin - er opkaldt efter USA's præsident Abraham Lincoln (1861 - 1865), og er smukt beliggende ved indgangen til nationalparken, med en betagende udsigt over bakkerne og 4. juli festpladsen.

Blokhusmuseet er midlertidig udlånt til andet formål.

Det danske udvandrermuseum, der fortæller historien om de mange danskere, der udvandrede til USA i sidste halvdel af det 19. århundrede og begyndelsen af det 20.
I Blokhuset vises effekter fra nybyggerlivet, samt effekter fra indianer- og cowboylivet i datidens Amerika.

Det første blokhus blev opført i 1934. I 1987 blev det flyttet. Bjælke for bjælke blev det pillet fra hinanden, nummereret og flyttet fra placeringen nedenfor Cimbrerbakken til den nuværende mere markante placering ved indgangen til nationalparken.

Den 11.november 1993 nedbrændte Blokhuset, men året efter blev der bygget et nyt. Det blev først bygget i Staten Washington af gamle cedertræer samme steds fra. Derefter blev det skilt ad og afskibet til Danmark som samlesæt. Det stod klar til Rebildfesten i 1994, nøjagtig 60år efter det første Blokhus blev indviet. Det nye Blokhus er stort set identisk med det oprindelige.

 

Adresse

Rebildvej 29

9520 Skørping

Sidst opdateret af